Stop het heropenen van de Walvisjacht

Volg de link en steun de petetie ...

L F A Sonar Experiment

Het is wetenschappelijk bewezen dat de marine hoogfrequentie sonar gebruikt om onderzeeboten op te sporen. De trommelvliezen van dolfijnen en walvissen scheuren omdat ze niet bestand zijn tegen dergelijke trillingen. Met als droevig gevolg: desoriëntatie en de dood.

In mei 2008 kwamen er een paar duizend dolfijnen in Sataaya, wat niet normaal was, ik voelde dat ze op de vlucht waren voor iets. In dezelfde periode stranden er 55 Grienen in Madagaskar. Het is mij bevestigd door Lesley O'Donnell directeur EU-bureau IFAW (International Fund for Animal Welfare) die hebben getracht om de Grienen terug naar zee te brengen, wat niet gelukt is. De oorzaak hiervan waren de experimenten met LFA sonar in de Indische Oceaan.
 
Aangezien dolfijnen hun toevluchtsoord zoeken in de Rode Zee om te ontsnappen aan deze experimenten in de Indische oceaan, is het aan te raden om optimaal ons best te doen om hen te helpen' zodat ze ook niet nog eens worden opgejaagd door safari boten en mensen.

Dringende oproep:
walvissen en dolfijnen bedreigd door V.S. marine geluidsgolven systeem

Het 'Low-Frequency Active' (LFA) sonar programma van de V.S. marine zal , indien het goedgekeurd wordt, miljoenen walvissen en dolfijnen over heel de wereld met intensief lawaai bombarderen. De militaire lobby is dit systeem reeds jaren in het geheim aan het testen..Nu wil de marine dit systeem toepassen op 80 procent van het geheel van alle oceanen. Het is de bedoeling om vijandige onderzeeërs te detecteren door grote volumes van de oceanen met geluidsgloven te bombarderen. De militaire voordelen van dit systeem staan nog ter discussie, maar zeker is dat het een enorme milieuschade teweegbrengt. De gebruikte geluidsgolven zijn immers billioenen keren intensiever dan de waarden waardoor de migratie en communicatie bij walvissen verstoord worden. Walvissen en dolfijnen hangen van hun 'sensitieve gehoor' af om te overleven. Een dove walvis is een dode walvis. Het doofmakende geluid van het LFA systeem zal interfereren met de vitale biologische activiteiten van zeezoogdieren. Wetenschappers vrezen ervoor dat langdurige blootstelling aan LFA ganse populaties tot uitsterven zal brengen.

Een experiment bewijst dit pijnlijk: vorig jaar strandden walvissen van verschillende soorten en stierven op stranden in de noordelijke Bahama's gedurende een militaire oefening van de marine. Onderzoekers stelden bij de dieren bloedingen vast in het gebied van het innerlijke oor. Ook de V.S. marine gaf in haar rapport toe dat het stranden van de dieren veroorzaakt was door de geluidsgolven. Maar de marine wil desondanks LFA, het meest intensieve actieve systeem van geluidsgolven, inzetten.

Meer info, met de mogelijkheid een protest e-mail te sturen op http://www.nrdc.org en de actie pagina

James Taylor, Pierce Brosnan, Jean-Michel Coustau
Samenvatting en vertaling: Lieve De Kinder

Ocean • [email protected] - copyright © 2022