Hoe alles begonnen is…

Reeds van kindsbeen af was ik gefascineerd door de zee. Toen ik als klein kindje met mijn ouders naar zee ging, liep ik steeds weg doorheen de golven. Er was geen angst, ik leefde gewoon maar. Dit zelfvertrouwen met het water is altijd gebleven; water was mijn element en zou ook later een belangrijke rol in mijn leven blijven spelen.

Ik had een enorm sterke band met de natuur. Ik zag mezelf in ieder levend wezen: een mens, een boom, een bloem, een dier. Ieder aspect van het leven heeft ons iets te vertellen. Naast het beoefenen van en het lesgeven in yoga, raakte ik door toevallige contacten in de ban van dolfijnen en werd ik alzo pionier voor België en Nederland.

In juli 1990 reisde ik voor de eerste keer naar de Bahama’s. Ik had me nauwelijks voorbereid op deze reis en had het sterke gevoel dat de natuur alles voor me zou regelen, wat dan ook zo bleek te zijn. Dobberend op het water voerde ik enkele yoga ademhalings-oefeningen uit en zong de mantra "Om Namah Shivaya" (Uw wil geschiede of de aanroeping van de vijf natuurelementen). Dolfijnen reageerden hier sterk op. Deze klank was hen zeker niet onbekend, ik voelde duidelijk de verbinding tussen yoga en dolfijnen. Sedertdien reis ik regelmatig naar warmere oorden om te zwemmen met dolfijnen zoals o.a. de Bahama’s, Zuid-Amerika, Griekenland en Egypte en werd ik een schakel tussen mens en dolfijn. Met vrienden en zielsverwanten zwem ik daar met dolfijnen, met wie ik ondertussen een innig contact en een buitengewone relatie heb opgebouwd, en bied u de kans om hen te ontmoeten in hun eigen leefwereld, in het kristalhelder water van de oceanen. We verblijven een week aan boord van een yacht, om er te snorkelen tussen de dolfijnen en te genieten van al het moois wat de zee ons te bieden heeft.

Ocean in India . jpg

Wie is Ocean?

Ocean is de Belgische en Nederlandse pionier voor introductie communicatie en interactie met wilde dolfijnen. Zij begeleidt op deskundige wijze de unieke ontmoeting tussen dolfijnen en mensen in de avontuurlijke zoektocht naar hun innerlijk licht waarheid en bestemming.

28 jaar geleden werd ze ingewijd door Melchizidek in de Bahama's als ambassadeur van de dolfijnen. Sindsdien zijn de dolfijnen onafscheidelijk aanwezig als het grote licht in haar leven. Ze is tevens de bezielende kracht en oprichtster van de vereniging "Dolphin Global Trust" ter bescherming van de dolfijnen wereldwijd.

Ervaring: Sales manager, tourism, air hostess, yoga praktijk, yoga lerares,

Dolfijnen ervaringen:

  • 2 jaar nam ik gelijktijdig deel aan Eco reizen met Kathleen Dudzinski (biologist, wildlife and fishery science) in de Bahamas.
  • 20 jaar ervaring: human – dolphin – interactions – and approach in de Bahamas,Venezuela, Trinidad, Greece, Peru, Costa Rica, Belize, Egypte etc…

De beste training heeft ze gekregen van de dolfijnen zelf door zoveel in hun nabijheid te vertoeven.

Educatie en speciale training:

  • 2 jaar Training als therapeut (rebirthing – voice dialogue – counselling)
  • 5 jaar Yoga training – ingewijd door "Indra Devi", the first lady of yoga
  • Adem techniek initiatie vrij duiken door Jack Majol

Ocean • [email protected] - copyright © 2022